I dagarna är det premiär för Sturebaren, en fransk, stimmig mötesplats på torget i Sturegallerian.
Sturebaren blir kvarterets nya naturliga samlingsplats, en ny mötesplats mitt i Sturegallerian. Från tidiga förmiddagen till sen kväll utgör Sturebaren navet där gäster gör ett snabbt stopp för en espresso, möts över en lunch med vännerna eller ses för after work i en livlig barmiljö.
– En viktig pusselbit i arbetet med att etablera Sturegallerian som en naturlig mötesplats med en unik kombination av shopping och nöje, säger Jens Linderstam, Head of Retail på Aberdeen Asset Managment.
På menyn hittar vi bland annat crêpes och vällagade galetter med säsongsanpassat innehåll, men även charkbrickor och sallader. Här möts stammisar och shoppingsugna Stockholmare för en långlunch eller avslutar arbetsveckan med en after work.
– Vi vill skapa en levande mötesplats på Sturegallerians mest centrala plats. Sturebaren är inte en helt vanlig bar eller en klassisk restaurang, utan något däremellan. Det unika läget, mitt i storstadvimlet kring Stureplan gör det till ett naturligt nav för folklivet, säger Petter Lambertz, ansvarig Sturebaren.
Baren är designad av arkitekt Frederic Eklöf. Med materialval som ask, skinn, varmvalsat stål, mässing och carraramarmor får baren en genuin känsla som samspelar med övrig interiör i gallerian.