NYHETER

Sdiptech AB förvärvar Pure Water Scandinavia AB

DATUM: 2018-12-18     KATEGORI: Private Equity

Pressmeddelande, 18 december 2018, 13:00. Sdiptech AB (publ) förvärvar Pure Water Scandinavia AB. Sdiptech har idag förvärvat samtliga aktier i Pure Water Scandinavia AB.

Pure Water Scandinavia är ett ledande produktbolag i nischen ultrarent vatten. Bolagets produkter används av bland andra energibolag, sjukhus och laboratorier. Bolaget omsätter cirka 32 MSEK med god lönsamhet och genom förvärvet utvidgar Sdiptech-koncernen sitt erbjudande inom området vattenrening.

Jakob Holm, VD Sdiptech, kommenterar:
”Pure Water Scandinavias lösningar fyller en viktig funktion i verksamheter där krav på rent vatten är särskilt höga, exempelvis i turbiner i biovärmeverk och i kliniska miljöer. Denna marknad förväntas öka i takt med ökade regulatoriska krav och fortsatt utvidgning av infrastruktur och sjukvårdssystem. Som ett bolag fokuserat på infrastruktur ska vi ta en tydlig plats i utvecklingen mot mer hållbara välfärdssamhällen och förvärvet av Pure Water Scandinavia är ett fint tillskott i detta arbete.”

Lars Wiklund, VD Pure Water Scandinavia AB, kommenterar:
”Med Sdiptech i ryggen kan vi ta nästa steg i vår expansion och vi ser fram emot att etablera våra produkter för framställning av ultrarent vatten på en internationell marknad”.

LÄS MER


logo