NYHETER

Nu öppnar Coquetel Social

DATUM: 2019-04-12     KATEGORI: Private Equity

Ett stenkast från pulsen på Stureplan i Labbets gamla lokal står baren Coquetel Social redo att från och med idag ta emot gäster. Bakom baröppningen står trion Anton, Axel och Simon som även ansvarar för restaurang Calle P i Berzelii Park sedan september 2018.

Coquetel Social förväntas bli ett mer avslappnat, lekfullt och spännande komplement till Stockholms barscen med en personlig atmosfär med ledorden tillåtande och dekadent. Här kommer fokus läggas på klassiska cocktails gjorda från grunden med förstklassiga råvaror.

Konceptet har hämtat inspirationen från Rio De Janeiro, Havana, Frida Kahlo, 60-tals arkitektur och Hemingway. Detta tar uttryck i lokalens inredning som influeras av 60-talets lyx i kombination med influenser från Rio de Janeiro och Havana. Lyxiga materialval, färgglada väggar tillsammans med gröna växter ska utveckla denna känsla och även ge föreställningen om en bjudning som aldrig tar slut.

”När vi jobbat fram konceptet för Coquetel Social har tanken varit att skapa känslan av en exklusiv fest som man råkat hamna på. Festen eller bjudningen är hemma hos Yves Saint Laurent i hans semesterlägenhet i Rio. Salvador Dali är där, Frida Kahlo är där, resten känner man inte igen men det andas kulturell överklass och konsumeras europeisk kulturell imperialism.” – Simon Ramn Alénius

Drinklistan på Coquetel Social blir gedigen och full av klassiska cocktails, dessutom tillåter cocktailformatet en hel del övriga spännande inslag. I baren kommer det satsas på en ordentligt tilltagen barmeny bestående av stora och små snacks med allt från mandlar och boquerones till störkaviar och tartar.

Coquetel Social kommer vara öppet onsdag och torsdag kl. 17-01, fredag och lördag 17-02. Baren har plats för cirka 40 sittande platser. Baren tar ej mot bordsbokningar.


logo