NYHETER

Holmströmgruppen och Areim blir delägare i Ankarhagen

DATUM: 2021-12-01     KATEGORI: Holmströmgruppen

Ankarhagen investerar främst i kommersiella fastigheter i Mälardalen och Mellansverige med huvudsaklig inriktning mot lager, lättindustri och stadsnära verksamhetslokaler. Areim och Holmströmgruppen har förvärvat aktier motsvarande 20 procent vardera. Innehavet består av 32 fastigheter, omfattande ca 95.000 kvm och 75 Mkr i hyresvärde.

Ankarhagen kommer nu att öka expansionstakten, öka fokus på hållbarhetsfrågor och bedriva målinriktad fastighetsutveckling som ett naturligt komplement till fortsatta fastighetsförvärv.

Vi tycker om att jobba med duktiga entreprenörer och tror att vi tillsammans kan skapa mycket värde i Ankarhagen över tid, säger Fredrik Holmström Styrelseordförande Holmströmgruppen.

Areim ser investeringen i Ankarhagen som ytterligare ett sätt att stärka oss inom ett segment som vi tror mycket på framöver. Fortsatt lönsam expansion och ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor är vår prioritet, säger Julia Mejegård, Nordic Head of Light Industrial Areim.

Det är förstås fantastiskt för Ankarhagen att få in så kompetenta och starka ägare som Areim och Holmströmgruppen som kommer bidra med sin erfarenhet för vår fortsatta utveckling, säger Markus Sjövall VD Ankarhagn

LÄS MER


logo