VÅRA FASTIGHETER I VISBY

Visby är den största av Gotlands alla pärlor. På Gotland finns inte bara den fantastiska naturen att vistas i utan även ett attraktivt boende såväl på den rofyllda landsbygden som i det livfulla Visby. Här finns skaparkraft som ger det bästa av världar – en högintressant arbetsmarknad med ett starkt näringsliv med nationella och internationella företag, samt ett levande kultur-, idrotts- och nöjesliv. LÄS MER

INTRESSEANMÄLAN

Är du intresserad av att hyra en lägenhet i någon av våra fastigheter? På Mina Sidor listar vi alla våra lediga lägenheter, lokaler och bilplatser. Skicka in din intresseanmälan redan idag.

pil

OM VÅRA FASTIGHETER

Vår fastighetsverksamhet bygger på en aktiv förvaltning med god service och kvalitet som ger hållbara och trivsamma bostäder. Vårt mål är att vara en engagerad och aktiv fastighetsägare på ett fåtal utvalda marknader. Mervärde skapas genom aktivt och ansvarsfullt utövande av ägarrollen. Vi agerar och förvaltar med målet att behålla våra fastigheter i generationer.

Vi verkar för en hållbar utveckling och ser miljöfrågor som en naturlig del av vårt arbete. Vi tar hänsyn till miljö och människor och vi tar ansvar för kommande generationer. Vi är dessutom övertygade om att en sund inställning till hållbarhetsfrågor ger stora vinster, både för oss som företag och för omvärlden i stort.

LÄS MER OM HÅLLBARHET
FASTIGHETER
KARTA

OM VISBY

Det finns så mycket att uppleva i Visby, både innanför den vackra ringmuren och i omgivningarna. Här finns det något för alla att upptäcka, oavsett ålder och intresse. Det är lätt att förälska sig i denna pittoreska hamnstad. Flanera längs små kullerstensgator och torg och njut av den avkopplande känslan.

Visby ringmur, ruinerna och platsen i sig är en sevärdhet väl värd att besöka. Det är även därför Visby är utsedd till en av Unescos världsarvsstäder. Vill du beskåda utsikten rekommenderar vi att du besöker den medeltida Visby Domkyrka, Santa Maria. Kyrkan har ett vackert läge och en bit ovanför finns en utkiksplats med utsikt över staden och havet.

Längs de små gränderna innanför muren finns det gott om små affärer, klädbutiker och hantverksbodar. Här finns mängder av restauranger och små trivsamma kaféer. Besöker du Visby under sommaren får du inte missa Stora torget. Här är det full fart med torghandel under dagtid och framåt kvällen förvandlas samma plats till den naturliga punkten för stadens nöjesliv med alla restauranger, barer och nattklubbar som torget kantas av.

LÄS MER PÅ

gotland.com  /  stromma.com

STADENS HISTORIA

De äldsta fynden på platsen för dagens Visby är vad som tolkats som ”strandbodar” daterade till 700–900-talen e.Kr. Längs vikingatidens gotländska kust fanns en rad hamnar med gravfält och viss bebyggelse. I Visbys omgivning fanns en vid ”köpvik” en kilometer söder om Visby, en annan vid Gustavsvik två kilometer norr om Visby. En sådan fanns troligen även vid Visby. Vid Donners plats har man påträffat rester efter ett vikingatida gravfält. Vid mitten av 1000-talet upphörde gravfältet att användas, ungefär samtidigt kan man skönja de första spåren av permanent bebyggelse i Visby.

Redan på 1200-talet var Visby ett viktigt säte för den framväxande Hansan. Stadens befolkning var då till viss del tysk, men det tyska befolkningselementets makt har kraftigt överdrivits i historieskrivningen. Senare tids forskning visar att gotlänningarna i staden, medeltiden igenom, var det tongivande befolkningsskiktet och under hela 1200-talet var det företrädare för dessa som hade hand om den viktiga Rysslandshandeln.

LÄS MER PÅ

Wikipedia

ÄR DU HYRESGÄST?

pil

KONTAKTA OSS

    Är du intresserad av en bostad?

    Gör en intresseanmälan hos oss.

    KLICKA HÄR
    logo