PROJEKT­UTVECKLING

Holmströmgruppen bedriver fastighetsutveckling genom det delägda dotterbolaget Magnolia Bostad vars aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Holmströmgruppens ägarandel uppgår till cirka 56 procent. Bolagets målsättning är att etablera sig som Sveriges ledande samhällsutvecklare.

Magnolia Bostad är en samhällsutvecklare som skapar stadsdelar och kvarter i samarbete med Sveriges kommuner. Bolaget levererar helhetserbjudanden – hyresrätter, bostadsrätter, vårdboenden och hotell – till kommuner som vill utveckla nya stadsdelar och bostadsområden. Geografiskt ligger tyngdpunkten på Stockholm, Uppsala och Öresundsregionen. Projektportföljen omfattar 19 400 boenden, därtill kommer 1 190 boenden som är sålda och 8 000 under produktion.

Bostäderna utvecklas främst från grunden på obebyggda fastigheter, men även genom ombyggnation på bebyggda fastigheter. Magnolia Bostads målsättning är att skapa högsta möjliga värde i alla led i förädlingsprocessen från fastighetsförvärv, finansiering, konceptutveckling till försäljning och byggnation av bostäder.

FAKTA OM MAGNOLIA BOSTAD:

VD: Fredrik Lidjan

Grundat år: 2009

Antal anställda: 100+

Säte: Stockholm

Adress: Sturegatan 6, 114 35 Stockholm

Länk: magnoliabostad.se

MAGNOLIA BOSTAD I SIFFROR

19400

Antal byggrätter

8000

Boenden i produktion

100+

Antal anställda

EXEMPEL PÅ PROJEKT

FYREN, NYNÄSHAMN

I norra Nynäshamn bygger Magnolia Bostad ­projektet Fyren, ett spektakulärt boende vid ­Östersjöns strand. Fyren består av totalt 450 bostäder som ­karakteriseras av stort ljusinsläpp och ­exklusiv design.

Väl tilltagna glaspartier och havs­utsikt gör att naturen och ljuset kommer nära inpå. Alla lägenheter har egen balkong, de flesta med utsikt mot havet.

 

Antal bostäder: 450
Område: Infarten till centrala Nynäshamn
Upplåtelseform: Hyresrätt och bostadsrätt
Inflyttning: 2020
Arkitekt: Scheiwiller Svensson Arkitekt­kontor
Länk: Fyren Nynäshamn

Antal bostäder: 1800
Område: Vårby
Upplåtelseform: Hyresrätt, bostadsrätt, vårdboende och hotell
Inflyttning:
Arkitekt:
Länk: Vårby Udde

VÅRBY UDDE, HUDDINGE

I det gamla området där Spendrups bryggerier huserade utvecklar nu Magnolia Bostad området Vårby Udde. Området kommer att skapa en helt ny stadsdel i Huddinge där hela området byggs i direkt närhet till vatten.

Området kommer vara ett av Magnolia Bostads samhällsutvecklingsprojekt och innehålla en blandad upplåtelseform med Bostadsrätt, Hyresrätt, Vårdboende samt Hotell.

GJUTERIET, ESKILSTUNA

Munktellstaden i Eskilstuna är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt att bestå av cirka 1 200 bostäder. I områdets norra del utvecklar Magnolia Bostad 360 bostäder med blandad upplåtelseform.

Gjuteriet innehåller ett varierande utbud av både små och stora lägenheter. Från unika takvåningar med stora terrasser till smarta, yteffektiva mindre lägenheter med generösa balkonger.

Antal bostäder: 360
Område: Munktellstaden
Upplåtelseform: Hyresrätt och bostadsrätt
Inflyttning: 2018-2022
Arkitekt: Hidemark & Stintzing
Länk: Gjuteriet Eskilstuna

Antal bostäder: 800
Område: Centrala Södertälje
Upplåtelseform: Hyresrätt och bostadsrätt
Inflyttning: 2019-2022
Arkitekt: Lindberg Stenberg Arkitekter AB och Wingårdhs
Länk: Sländan Södertälje

SLÄNDAN, SÖDERTÄLJE

I kvarteret Sländan i centrala Södertälje, ­några hundra meter norr om Stortorget och bara ett kvarter från Södertälje kanal, pågår ett av kommunens största utvecklingsprojekt. Här utvecklar Magnolia Bostad cirka 800 lägenheter i tre olika etapper.

NYHETER INOM PROJEKTUTVECKLING

Magnolia Bostads delårsrapport Q1 2020

2020-04-24   Projektutveckling

Magnolia Bostad har publicerat sin delårsrapport för Q1 2020.

LÄS MER

KONTAKTA OSSÄr du intresserad av en bostad?
Gör en intresseanmälan hos oss.

KLICKA HÄR
logo