PROJEKT­UTVECKLING

Holmströmgruppen bedriver fastighetsutveckling genom det delägda intressebolaget Magnolia Bostad. Bolagets målsättning är att etablera sig som Sveriges ledande samhällsutvecklare.

Magnolia Bostad är en samhällsutvecklare som skapar stadsdelar och kvarter i samarbete med Sveriges kommuner. Bolaget levererar helhetserbjudanden – hyresrätter, bostadsrätter, vårdboenden och hotell – till kommuner som vill utveckla nya stadsdelar och bostadsområden. Geografiskt ligger tyngdpunkten på Stockholm, Uppsala och Öresundsregionen.

Bostäderna utvecklas främst från grunden på obebyggda fastigheter, men även genom ombyggnation på bebyggda fastigheter. Magnolia Bostads målsättning är att skapa högsta möjliga värde i alla led i förädlingsprocessen från fastighetsförvärv, finansiering, konceptutveckling till försäljning och byggnation av bostäder.

FAKTA OM MAGNOLIA BOSTAD:

VD: Johan Tengelin

Grundat år: 2009

Antal anställda: 100+

Säte: Stockholm

Länk: magnoliabostad.se

MAGNOLIA BOSTAD I SIFFROR

18 502

Antal byggrätter

9 072

Boenden under produktion

100+

Antal anställda

EXEMPEL PÅ PROJEKT

FYREN, NYNÄSHAMN

I norra Nynäshamn bygger Magnolia Bostad ­projektet Fyren, ett spektakulärt boende vid ­Östersjöns strand. Fyren består av totalt 450 bostäder som ­karakteriseras av stort ljusinsläpp och ­exklusiv design.

Väl tilltagna glaspartier och havs­utsikt gör att naturen och ljuset kommer nära inpå. Alla lägenheter har egen balkong, de flesta med utsikt mot havet.

 

Antal bostäder: 450
Område: Infarten till centrala Nynäshamn
Upplåtelseform: Hyresrätt och bostadsrätt
Inflyttning: 2020
Arkitekt: Scheiwiller Svensson Arkitekt­kontor
Länk: Fyren Nynäshamn

Antal bostäder: 1800
Område: Vårby
Upplåtelseform: Hyresrätt, bostadsrätt, vårdboende och hotell
Inflyttning:
Arkitekt:
Länk: Vårby Udde

VÅRBY UDDE, HUDDINGE

I det gamla området där Spendrups bryggerier huserade utvecklar nu Magnolia Bostad området Vårby Udde. Området kommer att skapa en helt ny stadsdel i Huddinge där hela området byggs i direkt närhet till vatten.

Området kommer vara ett av Magnolia Bostads samhällsutvecklingsprojekt och innehålla en blandad upplåtelseform med Bostadsrätt, Hyresrätt, Vårdboende samt Hotell.

KAJKVARTEREN, SUNDSVALL

På Norra kajen, där Beijers tidigare hade sin bygghandel, utvecklar Magnolia Bostad nu sex hemtrevliga bostadskvarter. Här bor du alldeles intill vattnet med bara ett par minuters promenad till Sundsvalls centrum. De första två kvarteren är under produktion.

Antal bostäder: ca 900
Område: Norra Kajen, Sundsvall
Upplåtelseform: Hyresrätter
Inflyttning: 2022
Länk: Kajkvarteret

Antal bostäder: 236
Område: Öresjö, Borås
Upplåtelseform: Hyresrätter
Inflyttning: 2023
Länk: Öresjö Ängar Berget, Borås 

ÖRESJÖ ÄNGAR BERGET, BORÅS 

Med naturskönt läge i Borås växer en ny stadsdel fram. Här planerar vi hemtrevliga kvarter med hyresrätter för små och stora familjer samt en förskola. Alldeles utanför dörren finns vacker natur och innanför tröskeln alla bekvämligheter du kan drömma om.

HYLLIE GÄRDE, BORÅS

Hyllie Gärde är ett kvarter med 427 hyresrätter kring en grön och välkomnande innergård. Gården är upphöjd flera meter från gatan, vilket skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Här finns stora gräsmattor för lata dagar i solen, lekplatser för barnen och gott om grönska.

I halva markplan kommer City Gross att flytta in en stor, välsorterad matbutik. Andra halvan kommer inrymma ett stort parkeringsgarage med bilpool och laddningsstation för elbilar.

Antal bostäder: 2427
Område: Hyllie, Malmö
Upplåtelseform: Hyresrätt
Inflyttning: 2021
Länk: Hyllie, Gärde
Arkitekt: Lindberg Stenberg

NYHETER INOM PROJEKTUTVECKLING

Magnolia Bostad delårsrapport jan - mars 2023

2023-04-28   Projektutveckling

Projektmarginalerna är fortsatt pressade på grund av ökade entreprenadkostnader, dyrare finansiering och högre direktavkastningskrav, vilket gör det svårt att starta nya projekt. Resultatet för kvartalet påverkades negativt av uteblivna projektförsäljningar, kostnader för avbrutna projekt och nedskrivningar inom projektportföljen.

LÄS MER

KONTAKTA OSS

    Är du intresserad av en bostad?

    Gör en intresseanmälan hos oss.

    KLICKA HÄR
    logo