NYHETER

Magnolia Bostad säljstartar 90 lägenheter i centrala Uppsala

DATUM: 2015-06-02     KATEGORI: Holmströmgruppen
Nu på torsdag den 4 juni inleder Magnolia Bostad försäljningen av Huvudkontoret – 90 nya bostadsrättslägenheter i centrala Uppsala. Samtidigt meddelar bolaget att man tecknat entreprenadavtal för byggnationen med BOX Bygg AB. Kontraktssumman är 187 MSEK.

 

Huvudkontoret består av två bostadshus som uppförs i en av Uppsalas mest attraktiva och centrala stadsdelar, endast fem minuters promenad från Uppsalas tågstation. Förutom garage kommer fastigheten att inrymma en restaurang som arrenderas av en välkänd krögare.

 

De båda huskropparna kommer arkitektoniskt att knyta an till platsens historia samtidigt som de får ett modernt uttryck. Totalt byggs 90 lägenheter – från små effektiva studiolägenheter till spatiösa femrumslägenheter med dubbel takhöjd och privata terrasser. Den gemensamma terrassen på taket blir en självklar mötesplats som bjuder på hänförande utsikt över hela Uppsala.

 

– Huvudkontoret är ett viktigt projekt för oss på Magnolia Bostad och jag ser fram emot att föra det i hamn tillsammans med BOX Bygg. Uppsala är ett av Sveriges snabbast växande storstadsområden och en viktig marknad för oss. Huvudkontoret är det första i en serie projekt vi planerar här de närmaste åren och som kommer att ge Uppsala över 1 600 nya lägenheter, såväl hyresrätter som bostadsrätter, säger Fredrik Lidjan, VD för Magnolia Bostad AB.

 

– Vi är mycket glada att Magnolia Bostad ger oss förtroendet att genomföra det här fina och spännande projektet. Nu är det fullt fokus på att genomföra projektering och planering för en riktigt effektiv produktion som startar hösten 2015, säger Jonas Bill, VD för BOX Bygg.

För att läsa hela nyheten:

Klicka här

[interactive_banners fe_icon=”icon_pencil-edit” title=”HolmströmGruppen” subtitle=”Läs mer om oss.” image=”21594″]Holmströmgruppen är en privatägd företagsgrupp med säte och huvudkontor i Stockholm. Verksamheten bygger på tre separata affärsområden som innefattar fastigheter, nyproduktion av bostäder samt handel med noterade och onoterade bolag. Våra tre verksamhetsområden ger oss inspiration och en sund riskspridning. Kärnverksamheten ligger i förvaltningsfastigheter med Sverige som huvudmarknad.[/interactive_banners]

logo