NYHETER

Magnolia Bostad säljer 325 lägenheter i centrala Uppsala

DATUM: 2017-06-27     KATEGORI: Projektutveckling

Magnolia Bostad säljer södra kvarteret av etapp 2 i projektet Senapsfabriken beläget i centrala Uppsala. Försäljningen avser del av fastigheterna Uppsala Kungsängen 45;1 samt 29:3 och omfattar ett bostadskvarter om cirka 325 hyresrätter samt ett parkeringshus om cirka 165 parkeringsplatser.

Köpare är Heimstaden Bostad och försäljningen sker som en bolagsaffär. Affären är Magnolia Bostads första med Heimstaden Bostad, som är en långsiktig och stabil fastighetsägare. Totalt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 800 mkr.

Projektet Senapsfabriken består av totalt 1 800 bostäder fördelat på tre etapper, varav etapp1 omfattande 455 bostäder såldes till SEB Domestica III i maj 2016.

NCC är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet ända fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilken är beräknad till andra kvartalet 2021.

Projektet är centralt beläget i Uppsalas södra del, i stadsdelen Kungsängen, och utvecklas på området för den gamla Slottsfabriken. Kungsängen är en stadsdel som nu genomgår en förvandling från industriområde till attraktivt bostadsområde. Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på̊ hållbarhet och energieffektivitet.

LÄS MER


logo