NYHETER

Magnolia Bostad ingår avtal med Helsingborgs kommun och säljer 287 hyresrätter till Alecta

DATUM: 2015-06-18     KATEGORI: Holmströmgruppen
Magnolia Bostad ingår marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun gällande fastigheten Slagan 1. Samtidigt tecknar bolaget avtal med tjänstepensionsbolaget Alecta om försäljning av de 287 hyresrätter som ska utvecklas på fastigheten. Avtalet bygger på ett överenskommet fastighetsvärde vid färdigställande om 424 miljoner kronor. Marköverlåtelseavtalet förväntas vinna laga kraft inom fyra veckor, vilket är en förutsättning för affären.

 

Magnolia Bostads nyproduktion i Mariastaden i Helsingborg omfattar 287 hyresrätter, med en total boyta på drygt 12 500 kvadratmeter, samt drygt 500 kvadratmeter kommersiella lokaler. Husens arkitektur i kombination med väldisponerade och yteffektiva lägenheter blir ett viktigt tillskott i Mariastaden.

 

Bostäderna utvecklas med tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Genomgående slitstarka och kvalitativa material skapar bostäder som är långsiktigt hållbara för både fastighetsägare och boende. Serneke Bygg kommer att bygga bostäderna med beräknad första inflyttning under 2017.

 

– Nu stärker Magnolia Bostad närvaron i Helsingborg och vi är mycket tacksamma över det förtroende som kommunen återigen har gett oss. Samarbetet med Alecta ger projektet en långsiktig och stark ägare, vilket gynnar alla parter. I Serneke Bygg har vi hittat en kompetent totalentreprenör som säkerställer en god kvalitet på husen, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör i Magnolia Bostad.

För att läsa hela nyheten:

Klicka här

[interactive_banners fe_icon=”icon_pencil-edit” title=”HolmströmGruppen” subtitle=”Läs mer om oss.” image=”21594″]Holmströmgruppen är en privatägd företagsgrupp med säte och huvudkontor i Stockholm. Verksamheten bygger på tre separata affärsområden som innefattar fastigheter, nyproduktion av bostäder samt handel med noterade och onoterade bolag. Våra tre verksamhetsområden ger oss inspiration och en sund riskspridning. Kärnverksamheten ligger i förvaltningsfastigheter med Sverige som huvudmarknad.[/interactive_banners]

logo